Blogs van onze professionals

Oudere Blogs

Cindy heeft een groot geheim

Bij schoolverzuim denken we vaak aan een kind dat ziek is. Maar wat als een kind niet meer naar school durft, zoals Cindy? Zij en haar ouders bewaren een groot geheim dat ze aan niemand durven te vertellen.

Lees verder
De kracht van preventie

Jeugdverpleegkundige Daniëlle Stoter heeft soms dubbele gevoelens bij haar werk. Want ze gelooft in de kracht van preventie, maar snapt ook dat veel mensen vinden dat ze het zelf wel kunnen of zouden moeten kunnen. Ze blogt erover.

Lees verder
Brugklasser Aya krijgt een lesje poep-en-piesbiologie

Aya is een gezellige kletskous en vertelt graag over zichzelf. Ze woont nu 10 jaar in Nederland met een druk, maar liefdevol gezin en is dol op school. Met met enige regelmaat heeft ze een onverklaarbare blaasontsteking, maar tijdens het gesprek denk ik de boosdoener gevonden te hebben.

Lees verder
Daan wil dat het op school anders is dan thuis

Jeugdverpleegkundige Maggie Ciezka heeft een afspraak met Daan en zijn moeder. Daan is vaak niet op school en ze wil weten wat er aan de hand is. Al snel blijkt dat zijn moeder niet veel goeds over haar zoon te vertellen heeft. Maggie zet op een rijtje wat ze denkt dat Daan nodig heeft om vaker op school te komen: liefdevolle aandacht, acceptatie, aanmoediging en een goed voorbeeld.

Lees verder
Dit museum is niets voor mij. Of toch wel?

Orthopedagoog Annelies van Harten bezoekt het Groninger Museum en ontdekt daar dat niet alle kunst aan haar is besteed. Even vergelijkt ze zich met de enthousiaste mensen om haar heen en voelt ze zich tekortschieten. ‘Zo moet het voor kinderen ook voelen als ze op school niet helemaal aansluiten’, realiseert ze zich. Daarom blogt ze erover.

Lees verder
Vorige123Volgende