Denken+doen=durven

Angsten of zorgen?

Er is wat aan te doen!

“Denken+doen=durven”

Groepstraining voor angstige kinderen

 

Denken+doen=durven is een groepsbehandeling voor kinderen die aanhoudend bang zijn voor situaties die niet gevaarlijk zijn. Er is sprake van te grote angsten of zorgen en deze angsten belemmeren de kinderen in hun dagelijks leven.

In de training wordt uitleg gegeven over hoe angst werkt, leren kinderen bewust te worden van hun angstige gedachten waarbij ze deze toetsen op waarheidsgehalte en leren ze helpende gedachten leren toepassen. Tenslotte wordt er geoefend met het aangaan van de angsten in de praktijk.

Ouders leren in de ouderbijeenkomsten hun kinderen op een handige manier te begeleiden bij het overwinnen van hun angsten

Voor wie? Voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die last hebben van angsten. De training is bedoeld voor kinderen die woonachtig zijn in één van de BAR-gemeenten.

Er zijn 3 bijeenkomsten met de ouders (tweemaal met alle ouders en éénmaal individueel). Data en tijden nader te bepalen.
Voorafgaande aan de training vindt een screening met de trainers plaats.

Gedurende de training krijgen kinderen huiswerk mee. Ouders (of andere betrokkenen in omgeving) moeten in staat zijn om het kind te ondersteunen bij de huiswerkbegeleiding.

Meer informatie

  • Waar:             Ridderkerk
  • Cursusdata:  Er zijn 10 groepsbijeenkomsten voor de kinderen op woensdagmiddag
  • Kosten:          gratis
  • Leeftijd:         8 tot en met 12 jaar
  • Aanmelden:  stuur een mail naar trainingenbar@cjgrijnmond.nl.