Spelen en bewegen met je baby

Door te spelen ontdekken baby’s de wereld om zich heen. Samen spelen en bewegen geeft plezier en versterkt de band tussen jou en je baby. Bovendien stimuleert het de ontwikkeling. Spelenderwijs bewegen is net zo belangrijk als de dagelijkse verzorging: het is een voedingsbodem voor een gezond en gelukkig kind! Je bent daarom van harte welkom bij een van de bijeenkomsten Spelen en bewegen met je baby die geregeld worden gegeven in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Tijdens de bijeenkomst Spelen en bewegen met je baby kun je samen met je baby en andere ouders/verzorgers en hun baby, onder begeleiding van een ervaren jeugdverpleegkundige spelen. Er worden liedjes gezongen en gespeeld met eenvoudig materiaal dat vrijwel in ieder huishouden aanwezig is. Ook krijg je suggesties om je baby  uit te dagen en te ondersteunen om op de buik te gaan liggen, om te gaan rollen en te gaan kruipen en lopen. De bijeenkomst duurt ongeveer één uur. Je kunt het best gemakkelijk zittende kleding aantrekken. Neem eventueel een voeding en verschoning voor je baby mee.

Lees ook het interview met Jeugdverpleegkundige Mieke de Boer: Plezier tijdens spelen en bewegen met je baby.

Wanneer
Je bent van harte welkom op alle locaties, kies één datum:

  • Vrijdag 2 september, 09:30 uur tot 10:30 uur: CJG Ridderkerk, Jan Luijkenstraat  8
  • Dinsdag 6 september, 13:30 uur tot 14:30 uur: CJG Barendrecht, Windsingel 164
  • Donderdag 6 oktober, 10:00 uur tot 11:00 uur: CJG Albrandswaard, Rijsdijk 15
  • Vrijdag 21 oktober, 09.30 uur tot 10.30 uur: CJG Ridderkerk, Jan Luijkenstraat 8
  • Dinsdag 8 november, 13:30 uur tot 14:30 uur: CJG Barendrecht, Windsingel 164
  • Vrijdag 9 december, 09:30 uur tot 10:30 uur: CJG Ridderkerk, Jan Luijkenstraat  8

Kosten:             gratis
Leeftijd baby: 3 maanden tot 1 jaar
Aanmelden:    mail trainingenbar@cjgrijnmond.nl, vul het formulier in op de website van CJG Ridderkerk of meld je aan tijdens je bezoek aan het consultatiebureau. Vergeet niet aan te geven op welke datum je aanwezig wilt zijn.